Waar moet ik opletten bij het gokken op sportwedstrijden?

Zou je ook graag een gokje wagen op sport? Wedden op sport is mogelijk bij een online bookmakers. Doorgaans zijn deze te vinden bij dezelfde goksites als de gokspellen. Bij online bookmakers is het mogelijk om op sport te wedden. Daaronder zijn niet alleen voetbal en tennis, maar ook darten, wielrennen en de Formule 1. Maar er zijn nog een heleboel andere sporten om op te sommen.

Wedden op sport kan zorgen voor extra spanning gedurende een sportwedstrijd. Behalve te kijken naar een bepaalde wedstrijd, zul je ook hopen dat een bepaalde ploeg gaat winnen doordat er geld op ingezet is. Hierdoor blijft het kijken extra spannend. Er zijn binnen een specifieke tak van sport genoeg gelegenheden om een weddenschap af te sluiten.

Maar wat betekent op sport wedden?

Op sport wedden is het afsluiten van een weddenschap tegen een bepaalde uitkomst. Een bookmaker biedt kansen voor een bepaalde uitkomst in het sportsbook. Bij een bookmaker is dat de belangrijkste pagina. We zijn in Nederland gewend geraakt van de decimale aanduiding van de odds, bijvoorbeeld 1.50. Deze winkansen worden vastgesteld door de bookmaker die de winkansen samenstelt. Een kansberekenaar in dienst van een bookmaker zijn specialisten. De kansen samensteller bepalen de winkansen van een bepaalde uitslag. Dat gebeurt op grond van statistieken en van kennis over de betreffende tak van sport. Na het vaststellen van de winkansen verschijnen die en kun ook jij je voorspellingen doen.

De winkansen worden bijgesteld als de weddenschappen voortgaan, om het risico van de bookmaker verdeeld te houden. De winkansen van weddenschappen liggen definitief vast. Dat betekent dat je gegarandeerd de odd krijgt wanneer je je weddenschap hebt geplaatst. Wanneer je voorspelling goed blijkt te zijn, ontvang je de inzet keer de odd.

Op welke manier kan je op sport wedden?

Zoek een site uit met een online bookmaker voor weddenschappen en selecteer de sport
Wanneer je op sport wilt inzetten, dan moet je op zoek naar een bookmaker en naar de sport waarvoor je wilt inzetten. Iedere bookmaker heeft zo zijn eigen specialiteiten. Sommige bookmakers hebben bijvoorbeeld iets beters te bieden op het gebied van voetbal of op het gebied van tennis.

Een sportweddenschap plaatsen

Zodra je een juiste bookmaker en de juiste tak van sport gevonden hebt, wordt het tijd om je weddenschap op sport te plaatsen. Je kunt inzetten op talloze deelmarkten van een wedstrijd. Het gaat niet alleen om de winnaar van een wedstrijd, een weddenschap kan ook op het totaal aantal wedstrijden in tennis of het totaal aantal doelpunten in voetbal.

Laat een wedstrijd van start gaan

Wanneer je de weddenschap gesloten hebt, wacht dan de uitslag af. Als blijkt dat je pronostiek correct is geweest, ontvang je je inzet terug keer de odd. Bij een enkele voorspelling ontvang je alleen je inleg of een gedeelte van de odd. Het hangt van de soort weddenschap af die gemaakt is.

Populairste sporten voor weddenschappen

Voetbal

Met voetbal zijn er veel beschikbare opties om op sport te wedden. De wedopties zijn onder meer 1 X 2, juiste uitslag, dubbelkans, handicaps, under/over of first goal. Ook kun je wedden wie als laatste scoort, op wie als eerste een hoekschop krijgt, op wie winnaar is van zowel de eerste als de tweede helft, en op nog een heleboel meer. Wedden bij voetbal wordt door veel toeschouwers graag gespeeld, en wellicht zou je graag ook zelf eens kans maken op echt winstgeld tijdens het kijken naar je favoriete club.

Formule 1

De Formule 1 behoort tot de meest populaire sporten in Nederland. Iedere zondag wordt er gekeken naar hoe Max Verstappen of Lewis Hamilton tegen elkaar strijden. Het is vaak Lewis Hamilton die de overwinning pakt, aan de andere kant weet Max ook heel soms een uitstekend eindresultaat te boeken. Door weddenschappen aan te gaan op wedsites kan je verdienen tijdens het kijken. Hier kan je inzetten op kwalificatietijden en startplaats van een rijder, of op wie de hele race op het eind wint. Als laatste is er de weddenschap waarin je twee rijders tegenover elkaar zet. Dit heet ook wel de head-to-head bet. Daarbij voorspel je dat het 1 van de 2 zal lukken om de beste startplaats te krijgen of welke van de twee als eerste over de finish zal rijden.

Darts

Darten groeide tot een populaire tak van sport doordat Raymond van Barneveld verschillende malen het wereldkampioenschap won. Maar uiteindelijk klopte Michael van Gerwen toch iedereen van zijn stuk en is hij momenteel de wereldkampioen. Zelf ook een groot liefhebber van deze Hollandse darter? Wed dan op hem en win wanneer hij wint. Bovendien kan je ook kiezen uit andere wed mogelijkheden, bijvoorbeeld het aantal 180’s dat geworpen wordt.